SrpskiMagyarulEnglish

Palics, 7 km hosszú tó és idegenforgalmi központja az azonos nevű, elit volt az üdülőhelyek és a gyógyfürdők, de a fordulat a 19. és a 20. században. Face Palics folyamatosan változik, és tovább kell fejleszteni és modernizálni, de ne a kísértésnek, az iparosítás. Tandem, amely kitörölhetetlen nyomot hagyott a város építészeti, tervezői Komor és Jakab, adta a Palicsi felismerhető tárgyak a magyar szecessziós változata az uralkodó fafaragó népi mesterségek ihlette.

A település Palicsi-ből származó bronzkori, és írásos dokumentumok említik először 1462. A parlagon heverő a magyar Mátyás király anyjának adta falut említik először, mint Pali 1462. , És a tó Paligo Palus a 1690. évben, melyet rögzítettek a szökőkút emlékmű közelében, a tó partján. Víztorony, ma Palics szimbóluma, épült a huszadik század elején egy többfunkciós létesítmény: víztorony, kapuk és nyáron újra villamosmegálló.

Épület egy nagy terasz az Art Nouveau stílusban fejeződött be 1911-ben. évben, és én építette akkoriban egy többcélú (kávézó, étterem, része a tervezett emeletes pártok és labdák). Két nagyméretű nyitott teraszok díszítik az épület előtt, jellegzetes rezbarnom kerítés. Közvetlenül előtte Veliek terasz található, legalább szecessziós épület különleges rendeltetésű - Zenepavilon. Szellemében kora volt egy hely a fenntartásához sétány koncertek.

Tiszteletére az épület befejezése, a város és Palics, 1912-ben épült. Az emlékművet - egy szökőkút, amely sikeresen beépítették az akkor újonnan alakult szomszédos járdák és teraszok előtt Nagy Zenepavilon végig a tó partján. A másik egy sorozat velelepnih szecessziós épület fürdette létesítmény Férfi Strand. Nélkülözhetetlen, hogy biztosan egységét Palics színező villák - villák. "Villa Luisa" épült a stílus és eklektika "Bagojvar" (érdekes név érdekes épületek - sovin város) tartozó lányok švajcarskog típus ", mind borított tarka csempe Zolnai bors. A szíve a Nagy Park ad otthont eléréséhez ezeken a speciális területeken: Nyári Színpad, amely a nyáron megrendezett Nemzetközi Film Fesztivál "Palicson." Palicsi-tó eolikus eredetű van, keletre Szabadka egy depresszió formájában Crescent.

Palics terület védelem alá kerül, annak érdekében, hogy megőrizze az öko - rendszerek (tavak, az élőhely néhány ritka növény-és állatfajok, Park, Állatkert - a kertben). A tó tartozik a kiemelt turisztikai értékeket rekreációs tulajdonságai és az alapja a fejlesztés a gyógyfürdő, horgászat, piknik, grugih turizmus szempontjait.

Tér Ludasi-tó 1955-ben. alá került különleges védelmét Ramsari Egyezmény Iránban megőrzésére vonatkozó vizes élőhelyek és a vízimadarak, amely része a világörökségnek.

Nalepnica.rs

Čarda Kapetanski rit

Zoo vrt Palić